Бойовикам «ДНР» закон не писаний: терористи хочуть провести місцеві вибори на тиждень раніше

Ватажок самопроголошеної «ДНР» Олександр Захарченко заявив, що місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях відбудуться не 25 жовтня, як це анонсував Президент України, а 18 жовтня поточного року.

Про це йдеться у його заяві, яку сьогодні з ранку оприлюднили сепаратистські ЗМІ, передає «Слово і Діло» з посиланням на телеканал «24».

За словами терориста Захарченко, вибори пройдуть «на підставі Закону України «Про тимчасовий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» в частині, що не суперечить «Конституції» і «законам ДНР».

18 жовтня, згідно з повідомленням, будуть обиратися голови міст і районів. Про вибори депутатів поки невідомо. «Для збереження основ політичного врегулювання будуть збережені встановлені довоєнними законами межі районів, міст, селищ і сіл, і виборчих дільниць, а також назви органів самоврядування та посад осіб, які обираються», – наголошується в тексті заяви.

Раніше Президент України Порошенко заявив, що місцеві вибори на Донбасі можна буде проводити тільки тоді, коли там стабілізується ситуація.

Він також повідомив, що зараз в парламенті обговорюється порядок проведення виборів на територіях, які контролюють бойовики на Донбасі. «Ми готові до діалогу. Наш парламент обговорює спеціальний закон про проведення місцевих виборів у цих регіонах», – зазначив Глава держави.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО