Луценко: Шевченко має піти, а коаліція – забути про квоти

Народний депутат від фракції «Батьківщини» Ігор Луценко запропонував коаліції скасувати будь-які квоти і оголосити відкритий конкурс на призначення міністрів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло»

Цю ініціативу депутат пояснив необхідністю уникнути надалі звинувачень у «продажу посад». Крім того, Луценко наполягає на відставці міністра екології Ігоря Шевченка.

«Як тільки підтвердилася інформація про те, що він літав бортом Онищенко, я пропонував нашій фракції зареєструвати постанову про звільнення Шевченка. Власне, це я стверджую вже тиждень», – пише депутат.

Нагадаємо, 15 червня глава фракції «Радикальної партії» Олег Ляшко закликав коаліцію проголосувати за відставку Шевченка. Депутат стверджував, що в той час, коли на нафтобазі під Києвом спалахнула пожежа, міністр перебував за кордоном у відпустці. Пізніше прем'єр-міністр Яценюк відчитав Шевченко за те, що той не був на місці пожежі.

Шевченко зазначив, що був за кордоном 6-7 червня, тоді як пожежа спалахнула 8 червня. Також він підтвердив, що повертався з Ніцци до Києва літаком, який належить нардепу, члену депутатської групи «Воля народу» Олександру Онищенко.

Напередодні Яценюк виступив за відставку Шевченка за поведінку, яка порочить уряд і коаліцію. Він також закликав партію «Батьківщина», за квотою якої потрапив в уряд Шевченка, «прийняти відповідальне політичне рішення».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО