Березюк: у Порошенка хочуть провести місцеві вибори за блоковою системою

Народний депутат від фракції «Самопомочі» Олег Березюк стверджує, що у «Блоці Петра Порошенка» проголосували редакцію законопроекту про місцеві вибори, котра дасть їм можливість провести голосування за закритою, блоковою системою.

Про це лідер фракції «Самопомочі» розповів кореспонденту «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«Вони («Блок Петра Порошенка» – Ред.) хочуть цей третій (законопроект №2831-3 – Ред.) голосувати, який просто ніякий. Це феодалізм, знову до блоків, до прізвищ. А я кажу: дайте шанс цій державі розвинути політичну систему!» – заявив Березюк перед самим голосуванням.

Тим часом, у четвер Верховна Рада ухвалила в першому читанні саме проект закону №2831-3.

За словами представників політичної сили, зазначений законопроект, який у «БПП» називають консенсусним, активно просуває особисто Президент. «Цей консенсус називається «Президент сказав», – підкреслив однопартієць Березюка Єгор Соболєв.

Разом з тим, як зазначив днями народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Ігор Кононенко, запропонований його партією законопроект навпаки сприятиме прозорості виборів та проведенню їх за відкритими списками. Із його ухваленням у «БПП» справді квапили колег по парламенту: як відзначив Кононенко, протягом найближчих 3 пленарних тижнів він мав бути ухвалений принаймні в першому читанні.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО