США отримали докази російської агресії проти України – СБУ

Радник голови Служби безпеки України Маркіян Лубківський повідомив, що буквально щойно американським партнерам були передані докази російської збройної агресії проти України.

Про це він написав у себе на сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

«Спеціальний представник голови Служби безпеки України доповів Валентину Наливайченку з Вашингтона, що щойно американським партнерам було передано докази російської збройної агресії, зібрані бійцями АТО», – повідомив Лубківський.

За його словами, мова йде про матеріали, що підтверджують вчинення злочинів проти людяності на українській землі, і які стануть предметом аналізу з боку сенаторів і конгресменів США. «Зібрані матеріали можуть лягти в основу доказової бази для притягнення агресора до кримінальної відповідальності», – зазначив радник глави СБУ.

Нагадаємо, раніше Лубківський повідомив, що запланована поїздка голови Служби безпеки Валентина Наливайченка в США, метою якої було надання представникам США доказів російської агресії проти України, скасована. Водночас замість Наливайченка до американських партнерів полетів спецпредставник СБУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО