Не варто очікувати відмови політиків від хабарів – нардеп

Оскільки прожити в Києві на депутатську зарплату (менше 5 тис. грн – Ред.) вкрай складно, то не варто очікувати, що політик відмовиться, наприклад, від хабаря в 100 тисяч гривень, якщо будуть такі пропозиції.

В інтерв'ю FaceNews народний депутат від «Батьківщини» Альона Шкрум поскаржилася, що у народних депутатів абсолютно неадекватна заробітна плата, повідомляє «Слово і діло».

Але при цьому політик заявляє, що депутати сьогодні доплачують своїм помічникам з власних кишень: «Фонд держпомічників скоротили, а без якісного юриста в помічниках ти взагалі нічого не встигнеш зробити. Для того, щоб побороти корупцію, має бути адекватна зарплата в державних органах. І в міністерствах, в тому числі, це 100%. Але поки немає грошей у Бюджеті, і про це говорити дуже складно».

Також сьогодні народний депутат від «БПП» Сергій Лещенко назвав низьку депутатську зарплату «запрошенням до корупції». «Якщо суспільство не оплачує роботу депутата, її оплатить олігарх, який це суспільство потім пограбує», – написав нардеп у своєму акаунті на Facebook.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО