Півроку роботи Ради: «БПП» побив антирекорд за невиконаними обіцянками

За підсумками піврічного моніторингу роботи українського парламенту найбезвідповідальнішою політичною партією Верховної Ради VIII скликання виявився «Блок Петра Порошенка».

Партійці пропрезидентського блоку, навіть перебуваючи у коаліції та будучи представленими у виконавчій владі, провалили 48 власних обіцянок, йдеться у звіті системи народного контролю «Слово і Діло», озвученому аналітиком проекту Вадимом Михальченком.

При цьому варто відзначити, що «БПП» як найбільш численна партія, представлена в парламенті, дала найбільшу кількість обіцянок з усіх і найбільше їх виконала (141 з 1109).

На другому місці в антирейтингу безвідповідальності – «Опозиційний блок». Природно, що в опозиціонерів показники невиконання зобов'язань теж достатньо високі – 45 обіцянок за вказаний період.

Третьою стала «Самопоміч». Її нардепи примудрилися дати і не виконати 22 обіцянки.

Цікаво, що найменше провалених обіцянок – в пасиві колись найбільших популістів парламенту – «Батьківщини». Підопічні Юлії Тимошенко не впоралися з 10 власними зобов'язаннями.

Загалом же, від початку роботи нового парламенту було зафіксовано 5940 нових обіцянок народних депутатів, з яких, окрім «Блоку Петра Порошенка», найбільше роздали в «Народному фронті» та «Самопомочі». 458 обіцянок (тобто 7,7%) вже були виконані, 3,4% (або 203 обіцянки) вже отримали статус невиконаних.

Нагадаємо, днями «Слово і Діло» представило моніторинг року роботи столичного міського голови Віталія Кличка, відповідно до якого мер Києва виконав лише третину своїх обіцянок.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО