В Міноборони вже підготували зимову форму для військових

На складах Міністерства оборони України вже перебуває вся необхідна кількість комплектів оновленої зимової форми для українських військових.

Про це в ефірі «5 каналу» повідомив радник міністра оборони України Юрій Бірюков, передає «Слово і Діло».

У той же час, нова літня форма пошита ще не в повному обсязі, констатував він. Тим не менш, на пошитті літньої форми для українських солдатів вдалося досягти значної економії: близько метра тканини на кожному комплекті, стверджує Бірюков.

«Візуально вона схожа на форми США, Великобританії, Німеччини та Литви. Ось взяті за основу чотири зразки різних країн. Для нас найважливіше в цьому, що ми при збереженні функціоналу всього костюма примудрилися заощадити один метр тканини. А щорічно – тобто в цьому році ми закуповуємо 400 тис. костюмів – ми отримуємо економію десятків мільйонів гривень на рівному місці», – заявив радник міністра.

Нагадаємо, на початку травня депутат від «Народного Фронту» Дмитро Тимчук пообіцяв організувати зустріч волонтерів із парламентським Комітетом з безпеки і оборони для з'ясування ситуації з законопроектом про речове забезпечення ЗСУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО