Рік роботи Віталія Кличка: що з обіцяного зробив для столиці мер Києва?

За рік на посаді міського голови Києва Віталій Кличко виконав лише третину своїх обіцянок. В цілому ж, мер української столиці займає четверту позицію за показниками відповідальності всіх мерів українських міст.

Такі дані були презентовані в ході прес-конференції в «УНІАН» на тему «Рік роботи Віталія Кличка: політичний, економічний і соціальний результат обіцянок мера столиці», організаторами якої виступила система народного контролю «Слово і Діло».

Так, за весь період власної політичної діяльності Віталій Кличко дав 235 обіцянок. Із них 52 були зафіксовані громадськими активістами як невиконані, ще 97 – виконані, а 86 – знаходяться у процесі виконання. Водночас протягом першого року власної роботи на посаді міського голови Києва Кличко задекларував 172 нових обіцянки (включно з пунктами передвиборчої програми), 61 з яких отримала статус виконаної, а 25 – невиконаних. Ще 86 обіцянок Віталія Кличка знаходяться на стадії виконання.

Рейтинг відповідальності мера Києва за результатами першого року його діяльності склав 35%, а безвідповідальності – 15%. Всього ж, за словами волонтерів системи народного контролю «Слово і Діло», за показником відповідальності у рейтингу мерів українських міст Віталій Кличко займає 4 позицію (41% відповідальності), а в рейтингу безвідповідальності – 12 (22% безвідповідальності).

У прес-конференції також взяли участь запрошені політолог, кандидат філософських наук і аналітик Міжнародного інформаційно-аналітичного центру «Росія-Україна» Олександра Решмеділова та адвокат, кандидат юридичних наук Олександр Готін. Останній дав оцінку ефективності дій міської влади із захисту киян в умовах повального зростання цін і тарифів та економіко-правової проблематики формування і встановлення тарифів на житлово-комунальні й інші соціальні послуги у столиці. В той час як Олександра Решмеділова поділилась власними думками щодо зміни електоральних позицій Кличка у столиці та його політичних перспектив на місцевих виборах 2015 року.

За її словами, відмова Віталія Кличка брати участь в президентських виборах фактично перевела його з розряду загальнонаціональних гравців до політиків регіонального масштабу. Разом з тим, на думку політолога, діяльність міського голови протягом першого року свого мерства не можна назвати невдалою. Не менше 40% (дані Research&Branding) підтримки киян, які задоволені своїм життям, свідчать про оптимістичні настрої щодо Кличка у столиці, резюмувала Олександра Решмеділова.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО