Росія офіційно відмовилася від французьких «Містралів»

Росія більше не потребує вертольотоносців типу «Містраль», обговорюється лише сума компенсації за непоставлені Францією кораблі.

Про це заявив заступник голови колегії Військово-промислової комісії РФ Олег Бочкарьов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

«Росія більше ці кораблі не бере, цей факт відбувся. В даний час ідуть лише дискусії про суму грошей, які повинні бути повернуті Росії», – заявив Бочкарьов.

Чиновник також зазначив, що РФ здатна будувати вертольотоносці самостійно «за іншою ідеологією». «У нас такі вертольотоносні кораблі знаходяться в проекті, вони будуть побудовані за дещо іншою ідеологією. Просто копіювати «Містралі» ми не будемо», – сказав Бочкарьов.

Як відомо, контракт на суму більше мільярда євро на поставку двох вертольотоносців «Містраль» був підписаний російською і французькою сторонами в червні 2011 року. Перший «Містраль» мав бути поставлений Росії в листопаді 2014 року, а другий – восени 2015 року.

Рік тому на зустрічі з депутатами Європейського парламенту від Європейської Народної партії український президент Петро Порошенко заявив про розчарування рішенням Франції про продаж Російській Федерації десантних кораблів «Містраль».

Згодом влада Франції все-таки відмовилися виконувати контракт про постачання «Містралів», мотивуючи свої дії агресією Росії щодо України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО