Центр Києва зупинився: протестувальники перекрили Грушевського та Хрещатик

Активісти так званого «Фінансового майдану» перекрили вулицю Грушевського і заблокували Верховну Раду. Водночас на Хрещатику відбувається ще один протест, через що рух по центральній вулиці Києва також заблокований.

Про це повідомляють політики і звичайні користувачі у своїх соціальних мережах, інформує «Слово і Діло».

Як розповів глава департаменту благоустрою КМДА Дмитро Білоцерківець, під будівлею міської адміністрації пікетують «мафовики», які незадоволені масовим демонтажем незаконних кіосків у Солом'янському районі Києва.

«Ось що влаштовують ларьочники в Києві, опираючись наведенню порядку. Нагадаю, що близько 70% МАФів у Києві належить мережевикам, які понаставили незаконних кіосків у Києві в період «царювання» Черновецького і «Партії Регіонів», ґрунтуючись виключно на понятті хабарництва», – написав у своєму Facebook чиновник.

На вулиці Грушевського ситуація схожа. Загалом, біля будівлі Верховної Ради зібралось близько 200 активістів. Більшість з них тримають в руках транспаранти: «1558-1 – мій закон Фінансовий майдан». Народний депутат Борислав Береза на своїй сторінці у Facebook зазначив, що люди ведуть себе нервово і агресивно.

«Кричать, щоб з ними вийшли поговорити, повернулися в зал і проголосували. Вийшли з ними розмовляти. Хоча «розмовляти» – це голосно сказано. Не чують люди, хочуть виговоритися. Інші просто кричать і їх не цікавить відповіді», – констатував Береза.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО