Провокації митрополії або конфесійний конфлікт в Україні за завданням ФСБ – експерт

На урочистому засіданні Верховної Ради оільник Української православної церкви Московського патріархату митрополит Онуфрій не став вітати стоячи бійців, удостоєних звання «Герой України».

Як аргументували в УПЦ МП, даним вчинком глава Української православної церкви продемонстрував свою позицію щодо негайного припинення війни.

Однак, політолог Павло Нусс висловив іншу позицію, передає «Слово і Діло», посилаючись на його сторінку в Facebook.

«Митрополит Онуфрій свідомо провокує конфесійний конфлікт в Україні за завданням ФСБ РФ, і він і його «колеги по партії» підтвердили це своїм демаршем в стінах парламенту країни. Нам не дозволено піддаватися на ці провокації, тому що релігійна криза не тільки переорієнтує країну з інтеграційних процесів, а й посилить позиції Росії та її агентів в Україні», – вважає Нусс.

За його словами, рік тому був прогнозований такий сценарій, але зусиллями національної мудрості вдалося уникнути цього. Проте РПЦ - система, з якою в реальності важко битися і справа не в вірянах, а в московському офісі цієї фірми.

«Політика повинна втрутитися і вирішити проблему присутності в Україні ворожих елементів. У країні, яка опинилася під агресією росіян, не може бути російської церкви з патріархом у Москві. Це приниження країни і нації, це небезпека для нашої державності і суверенітету», – пише він.

Підсумовуючи, експерт зазначив, що в Україні має бути єдина православна церква з патріархом у Києві. І це питання потрібно вирішувати зараз. Але виключно мирним шляхом, через діалог, щоб не піддаватись на провокації митрополії РПЦ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО