Кличко підозрює «Київенерго» у завищенні тарифів на тепло і гарячу воду

Мер Києва Віталій Кличко доручив провести незалежний аудит діяльності ПАТ «Київенерго» щодо ціноутворення тарифів на теплопостачання та постачання гарячої води.

Пошуком незалежного міжнародного аудитора, який і перевірить діяльність «Київенерго», займеться Департамент економіки та інвестицій КМДА, пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт мера Києва.

«З введенням нових тарифів на централізоване теплопостачання, водопостачання та водовідведення до КМДА надходить велика кількість скарг. На думку багатьох киян, вартість послуг на тепло і гарячу воду є значно завищеною та економічно не обґрунтованою», – зазначив Кличко.

Мер підкреслив, що столична влада не впливає на формування тарифів на тепло- і водопостачання, їх встановлює НКРЕКП за подачею заявки виконавця послуг, тобто «Київенерго».

Кличко також запевнив, що відстоював і буде відстоювати інтереси столичних жителів, зокрема, у відносинах з постачальниками комунальних послуг. «З метою захисту інтересів киян я ухвалив рішення провести незалежний аудит, щоби ні у кого не виникало питань щодо економічної обґрунтованості тарифів», – заявив міський голова Києва.

За його словами, це має бути незалежний аудит, проведений авторитетними міжнародними компаніями. «Якщо ціна виявиться завищеною, ми будемо тиснути, щоб тарифи були знижені до економічно обґрунтованих», – пообіцяв Кличко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО