Уряд хоче встановити теплові лічильники в кожному житловому будинку

Віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко повідомив, що сьогодні серйозно вивчається питання про встановлення теплових лічильників на всі житлові будинки по всій Україні.

Про це повідомила пресс-служба Мінрегіонбуду, інформує «Слово і Діло».

За словами Зубка, Україні потрібно просто навести лад саме в обліку теплової енергії, адже облік завжди дає зменшення споживання. Над вирішенням цього завдання вже працюють і НКРЕКП, і фахівці Мінрегіону.

Зокрема, НКРЕКП опрацьовує питання, щоб поставити в залежність надання послуг з постачання теплової енергії від кількості днів в опалювальному періоді та температури. «Я думаю, що нам потрібно чесно зафіксувати, в яких умовах сьогодні живе Україна. Це не лише питання надання субсидій і виплат тим, хто не в змозі платити, а й питання енергетичної залежності і зменшення споживання російського газу», – вважає віце-прем’єр-міністр.

Крім того, Зубко наголосив на важливості прозорого процесу утворення ціни на енергоносії. «Говорити про те, що сьогодні можна зменшити споживання за рахунок зміни нормативів розрахунків ціни – скажу відверто, це не зовсім справедливе твердження. Я можу сказати, що та нормативна база, яка розроблена і відпрацьована, може бути використана», – зазначив очільник Мінрегіону.

Він також закликав народних депутатів, які включились у роботу тимчасової слідчої комісії по тарифах, прийняти закони про ОСББ та про житлово-комунальні послуги, які дадуть можливість регулювати питання споживання теплової енергії.

Як відомо, у 2015 році Кабінет міністрів України виділив 345 млн грн на проведення енергоефективних заходів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО