10 українських воїнів стали Героями України посмертно – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив, що СРСР не виграв би Другу світову війну без України.

Про це він сказав на урочистому засіданні Верховної Ради, присвяченому 70-й річниці перемоги у Другій світовій війні, передає «Слово і Діло».

«Ніхто не має права монополізувати перемогу над нацизмом, а тим більше використовувати її для апології своєї імперської політики», – так Президент прокоментував заяву про те, що Росія могла би самостійно здобути перемогу у Другій світовій війні.

«Ця перемога – наше спільне досягнення всього прогресивного людства, антигітлерівської коаліції і народів Радянського Союзу», – додав Порошенко. При цьому він зазначив, що про те, чи почалася б війна, «якби в Кремлі не підписали пакт Молотова-Ріббентропа, можна було б подискутувати».

За його словами, вже 1675 українських воїнів віддали своє життя в ході збройного конфлікту на Донбасі, а агресивна політика Росії коштувала життя понад 6000 мирних громадян України.

Порошенко також нагадав, що 21 особі присвоєно високе звання Героя України, серед яких 10 – посмертно.

«Скільки б мене не критикували за мій мирний план – зі свого курсу не зверну, бо відчуваю колосальну відповідальність за Україну і за народ. Цей курс єдино можливий і правильний, словом, безальтернативний», – сказав Порошенко.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО