Ярош вимагає окремого закону для добровольців «Правого Сектору»

Лідер «Правого Сектору» та народний депутат України Дмитро Ярош вважає, що права Добровольчого українського корпусу «ПС» треба закріпити законодавчо.

Про це Ярош написав на своїй сторінці у Facebook, передає «Слово і Діло».

«Єдиним прийнятним варіантом для нас, особливо після відвертих провокацій владних агентів Московської імперії, є прийняття Верховною Радою закону про Добровольчий український корпус», – заявив він.

Будь-які заяви про непідконтрольність та необхідність роззброєння ДУК Ярош назвав «бажанням придворних лизоблюдів з Банкової і ворогів нашого народу видати праведне за грішне».

«Закликаємо всіх патріотичні сили максимально посилити тиск на Петра Порошенка і Верховну Раду, щоб домогтися якнайшвидшого прийняття Закону про Добровольчий український корпус», – підкреслив він.

Ярош також додав, що ДУК жодного разу за весь час АТО не пішов проти ЗСУ, весь час виконуючи вказівки та прохання військових. А відтак складати зброю чи припиняти боротьбу до перемоги добровольці не збираються, заявив він.

Нагадаємо вчора представники «ПС» пікетували Адміністрацію Президента з вимогами припинити провокації довкола добровольців їхнього батальону. Пізніше в АП заявили, що рішення щодо ДУК уже прийняте: він має увійти до Збройних сил України як окремий підрозділ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО