Москаль запевняє, що в Луганській області ніякої контрабанди немає

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль заявив, що, на відміну від сусідньої Донецької області, в підлеглому йому регіоні ніякої контрабанди не існує.

Про це він сказав в інтерв’ю LB.ua, інформує «Слово і Діло».

«У нас в області з усіх форм контрабанди є тільки хворі фантазії нардепа Мельничука (екс-комбат «Айдару», народний депутат – Ред.). І всю ту маячню, яку він несе, я моментально перенаправляю до Генпрокуратури, СБУ і МВС: мовляв, відкрийте кримінальне провадження, проведіть слідчі дії, і якщо я винен — садіть мене до в'язниці. Від усіх отримую відповідь – жоден з наведених фактів щодо контрабанди не знайшов підтвердження», – розповів Москаль.

Він також закликав не плутати Донецьку область з Луганською. «Дивіться: дорогу на Луганськ через Щастя я своїм розпорядженням закрив наглухо — нема ні пішого, ні автомобільного сполучення. В Станиці Луганській — підірвано міст. Там можна тільки пішки перебратися. У сумці багато «контрабанди» пронесеш?», – зазначив губернатор Луганщини.

За його словами, єдиний шлях потрапити на окуповану територію Луганської області – через Лисичанськ на Алчевськ та Стаханов. «Але там у повному складі сидить прикордонна служба, фіскальна служба, міліція, нацгвардія та ЗСУ. І ви вірите, що всі ці підрозділи можуть між собою «домовитися»? Вони щодня затримують 5-10 машин і відправляють їх на перевірку у Лисичанськ. Всі інші шляхи або знищені, або перекопані, або заміновані, а карт мінних полів – немає», – резюмував Москаль.

Нагадаємо, раніше депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка» Дмитро Добродомов заявив, що на українських блокпостах в Луганській і Донецькій областях процвітає контрабанда, а за проїзд одного вантажного автомобіля просять від 5 до 30 тис. гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО