Аваков вирішив повернутися до давнього конфлікту з Кіхтенком – експерт

Службове розслідування діяльності донецького губернатора Олександра Кіхтенка викликано давнім конфліктом глави Донеччини з міністром МВС Арсеном Аваковим.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політолог Кость Бондаренко, аналізуючи інформацію про те, що Кабмін створив слідчу комісію та почав перевірку роботи донецького губернатора.

«Створення комісії та службове розслідування діяльності Кіхтенка пов'язане з давнім конфліктом Авакова та донецького губернатора. Але якщо вже говорити про службові розслідування, то має бути певна послідовність. Зараз же Кабмін навпаки – непослідовний, тому що не вимагає створення іншої комісії. В першу чергу, потрібно створити комісію з розслідувань звинувачень на адресу Яценюка та інших посадових осіб, але представники «Народного Фронту» це заблокували», – розповідає Бондаренко.

За його словами, насправді невідомо, в чому полягає суть конфлікту між Аваковим та Кіхтенком, але є припущення, що цей конфлікт має насамперед корупційні витоки.

«Логічне завершення службового розслідування проти Кіхтенка навряд чи можливе. По-перше, як показує досвід, більшість тимчасових слідчих комісій не дають жодного результату. Звільнити з посади Кіхтенка Президент не наважиться, тому що в такий спосіб продемонструє свою слабкість», – аналізує політичний експерт.

Підсумовуючи, політолог зазначив, що розслідування проти губернатора Донеччини саме в даний час може бути викликане і тим, що відносини між президентсько-прем'єрськими частинами влади значно погіршилися.

Нагадаємо, на початку квітня Олександр Кіхтенко заявив, що Україні необхідно відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями. Така заява глави Донецької області обурила міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і він ініціював відставку чиновника.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО