ВАКС закрив справу ексміністра агрополітики Присяжнюка

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив клопотання прокурора САП про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваного.
Микола Присяжнюкфото: politeka.net

Вищий антикорупційний суд звільнив від кримінальної відповідальності колишнього міністра аграрної політики та продовольства Миколу Присяжнюка у зв'язку зі спливом строків давності і, як наслідок, закрив справу.

Таке рішення 6 вересня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

У 2017 році Генеральна прокуратура повідомила про підозру Присяжнюку у зловживанні службовим становищем. За версією слідства, протягом 2011 - 2013 років Присяжнюк зловживав своїм становищем в інтересах ТОВ «КПШ» і передав під приватизацію 516,6 квадратних метри приміщення по вул. Хрещатик, 24А, де мало бути розташоване Мінагрополітики. Тоді ту будівлю орендувало приватне підприємство-власник ресторану «Шато».

У листопаді 2017 року на той момент генеральний прокурор повідомив, що справу скерували до Національного антикорупційного бюро разом із проєктом підозри колишньому керівнику Фонду державного майна Віталію Трубарову. На момент інкримінованих подій Трубаров очолював регіональне відділення ФДМ по Києву. Невідомо, чи йому повідомляли про підозру, але справу скерували до суду лише щодо Присяжнюка. Строки давності у справі спливли в лютому 2023 року.

«Звільнити підозрюваного (Миколу Присяжнюка – ред.) від кримінальної відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (у редакції від 07.04.2011), на підставі ст. 49 КК України у зв'язку із закінченням строків. Кримінальне провадження в частині підозри (Присяжнюку – ред.) у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (у редакції від 07.04.2011), закрити», – йдеться в рішенні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: