Стало відомо, скільки російських військ зараз на території Білорусі

Читать на русском
Біля кордону з Україною в Білорусі рф тримає близько 10 тисяч військових. Таким чином, зберігається можливість повторного нападу.

Біля кордону з Україною в Білорусі рф тримає близько 10 тисяч військових. Таким чином, зберігається можливість повторного нападу на Україну з півночі.

Про це заявив голова Державної прикордонної служби (ДПСУ) Сергій Дейнеко 4 січня в ефірі національного телемарафону.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

За його словами, на даний момент на кордоні не зафіксовано наступальних формувань окупантів, натомість прикордонники спостерігають ротацію підрозділів.

«Загальна чисельність російських військ, які зараз перебувають на території Білорусі (переважно на полігонах у Вітебській області, що досить далеко від кордону з Україною), становить від 10 200 до 10 500 осіб. При цьому, за інформацією, що є у нас, частина з них протягом двох тижнів може бути перекинута на територію росії з подальшим відправкою в зону бойових дій на нашому українському Донбасі. Їм на заміну прийде група військовослужбовців 3-го армійського корпусу 6-ї мотострілецької дивізії росії», – сказав Дейнеко.

Нагадаємо, Білорусь знову продовжила спільні з рф військові навчання. До Білорусі з росії прилетів літак для коригування ударів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: