САП скерувала до суд справу екскерівництва західного управління Держприкордонслужби

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура склала і скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівництва одного з управлінь ДПС України.
Володимир Єгоров та Руслан Краснопортко

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього начальника Західного управління Державної прикордонної служби Володимира Єгорова та його ексзаступника Руслана Краснопортка, яких інкримінують заволодіння понад 14 млн грн.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«Прокурор САП за матеріалами розслідування НАБУ скерував до ВАКС справу стосовно колишніх першого заступника і начальника Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, а також керівника підприємства-підрядника, за обвинуваченням їх у заволодінні понад 14 млн грн під час будівництва будинків для Державної прикордонної служби України», – інформує прокуратура.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екскерівництву Західного регіонального управління ДПСУ. За версією слідства, восени 2016 року між Держприкордонслужбою та товариством було укладено угоду, відповідно до якої за рахунок виділених із бюджету коштів мали збудувати в Ужгороді 5 багатоквартирних будинків для співробітників прикордонної служби. Проте з'ясувалося, що роботи з будівництва були виконанні не в повному обсязі.

Попри це, посадовці ДПСУ підписали акти приймання виконаних будівельних робіт і перерахували на рахунки підприємства-підрядника понад 14 млн грн за роботи, які фактично не були виконані та матеріали, які не були використані про що їм було достеменно відомо. Наприкінці серпня 2022 року НАБУ і САП завершили розслідувати цю справу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: