На Чернігівщині назвали кількість загиблих та поранених мирних жителів

Читать на русском
У Чернігівській області за період активних бойових дій під час російського вторгнення загинуло понад 500 людей. Поранених ще більше.

На Чернігівщині за період активних бойових дій під час російського вторгнення загинуло понад 500 людей, поранено – понад 1500.

Про це на брифінгу у середу, 25 травня, повідомив голова Чернігівської ОДА В'ячеслав Чаус.

У прикордонних районах трьох областей посилили обмеження: що забороненоПосилено обмеження в межах прикордонних районів Київської, Житомирської та Рівненської областей.

«Здебільшого поранені та загиблі – це мешканці Чернігова та населених пунктів, які знаходяться поряд з ним. На сьогоднішній день ми продовжуємо знаходити тіла розстріляних наших співгромадян і фіксувати злочини росії», - сказав він.

Хоч і активні бойові дії на Чернігівщині припинилися, глава ОДА повідомив, що ворог продовжує щоденні та нічні прикордонні обстріли. Вони здійснюються на північних напрямках з території росії.

Чаус також повідомив, що до обласного центру повертаються його мешканці.

«Якщо ми говоримо про Чернігів, обласний центр, то багато людей вже повернулося. У найкритичніший час залишалася десь третина населення міста, зараз ще приблизно третина повернулася до міста», - зазначив Чаус.

Він додав, що продовжуються роботи з розмінування території.

Нагадаємо, в ніч проти 25 травня росія зі своєї території знову обстріляла Сумську область. Також окупанти вдарили ракетами по Запоріжжю.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: