Якщо Росія нападе на Україну, Китай теж постраждає – Білий дім

Читать на русском
Якщо Китай підтримає Росію або ігноруватиме західні санкції проти РФ, йому також дістанеться своя частка обмежень
Джейк СалліванReuters

Якщо Росія заручиться підтримкою Китаю при вторгненні в Україну, Пекін буде за це покараний і також понесе сильні економічні втрати.

Про це заявив радник Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван, повідомляє американський телеканал NBC News.

«Ми вважаємо, що Пекін в кінцевому підсумку візьме на себе частину витрат, пов'язаних з російським вторгненням в Україну, і що вони повинні підрахувати це, розглядаючи свої домовленості з російським урядом протягом наступних кількох тижнів» - заявив він.

Треба тільки навчитися чекати. Колонка Леоніда ШвецяВ умовах загострення російської агресії не при справах залишилася опозиція в Україні. Але рівень зовнішньополітичної напруги не буде вічним, і соціалка про себе неодмінно нагадає, і ще не раз.

Салліван додав, що спрямовані проти РФ санкції матимуть вплив на безпосередньо на Китай хоча б у тому, що вони вдарять по російській фінансовій системі, яка щільно пов'язана з Китаєм. А якщо Китай підтримає Росію або ігноруватиме західні санкції проти РФ, йому також дістанеться своя частка обмежень.

«Якщо Росія вирішить рухатися вперед, це призведе не тільки до стратегічних втрат Росії, але і якщо Китай підтримає її, це призведе до певних втрат Китаю в очах усього світу, в очах Європи та в очах інших країн, які зараз дивляться і посилають чіткий сигнал, що вони воліли б бачити дипломатію, а не війну» - резюмував він.

Нагадаємо, що 4 лютого президенти Росії та Китаю Володимир Путін і Сі Цзіньпін прийняли заяву, в якій Пекін підтримав вимоги Москви до США і НАТО з безпеки.

Пізніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коментуючи спільну заяву Китаю і Росії щодо питань світової безпеки, зажадав від Путіна і Сі Цзіньпіна поважати вільний вибір кожної держави.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: