Близько 200 тисяч українців не змогли отримати субсидію: в чому причина

Читать на русском
В Україні внаслідок верифікації близько 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірку і не отримали субсидію.
Фото з відкритих джерел

В Україні внаслідок верифікації близько 200 тисяч домогосподарств не пройшли перевірку і не отримали субсидію.

Про це повідомили у Міністерстві соціальної політики України.

Заступник Міністра соціальної політики України Віталій Музиченко нагадав, що субсидію можна отримати й при наявності заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, простроченої понад три місяці. Однак аби таки отримати допомогу, власнику домогосподарства потрібно укласти договір про реструктуризацію цієї заборгованості з надавачами комунальних послуг.

Житлові субсидії: політики обіцяють монетизацію та своєчасну виплатуМонетизувати житлові субсидії, збільшити їхнє фінансування та справно платити обіцяють президент, Кабмін та нардепи.

Однак цього року, близько 200 тисяч домогосподарств з 2,5 мільйона, які перевірялися, не пройшли верифікацію, тобто не змогли отримати допомогу. Згідно з його слів, найчастіше відмовляють у наданні субсидії через наявні депозити на понад 100 тис. грн, а також якщо у власності українця є 2-3 і більше житлових приміщень. Крім цього, у субсидії можуть відмовити через працездатних членів сімей, які роками ніде не працюють.

Однак ці українці ще не втратили право на субсидію.

«Ситуація може змінюватись. Наприклад, може зменшитися сума заощаджень на депозитному рахунку або ж непрацююча раніше людина працевлаштувалась», – розповів Віталій Музиченко.

Нагадаємо, нарахування субсидій у «червоній» зоні адаптивного карантину буде здійснюватись на збільшені соціальні нормативи. Йдеться про збільшення нормативів на 50%.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: