БПЛА вже півроку несуть бойове чергування на лінії фронту – Наєв

Читать на русском
Українські Збройні сили в цілому мають на озброєнні 12 безпілотників Bayraktar - це два комплекти
Bayraktar TB2Відкрите джерело

Українські ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar TB2, які виготовляє Туреччина, стоять на бойовому чергуванні на лінії фронту вже пів року. Їх бойові розрахунки готові атакувати бойовиків будь-який час доби.

Про це розповів командувач Об'єднаних сил Збройних сил України, генерал-лейтенант Сергій Наєв в інтерв'ю BBC News Україна.

Політ «Байрактара»: бойовикам показали війну XXI століттяЗнищення українським безпілотником російської гаубиці змінює характер війни в окремих районах Донецької області.

«Вони перебувають на бойовому чергуванні ще з весни цього року, коли було посилення батальйонно-тактичних груп Росії. Проводили розвідку і тренування... Вони патрулюють не тільки Донбас, а й південь і північ України. Літали у квітні, а також, коли були навчання «Захід-2021». Там, де зростає рівень військової загрози, Збройні Сили України застосовують весь свій спектр озброєнь, в тому числі й Bayraktar» - розповів він.

Українська армія в цілому має на озброєнні 12 БПЛА Bayraktar - це два комплекти. Кожен комплект складається з шести літальних апаратів, декількох станцій управління і кілька сотень керованих боєприпасів до них.

Нагадаємо, 26 жовтня ЗСУ вперше використали Bayraktar на Донбасі. Як заявили в Генштабі, це було зроблено це у відповідь на обстріл гаубиць Д-30, в результаті якого один боєць ЗСУ загинув, двоє були поранені. Гаубиця бойовиків була знищена.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: