Місцеві вибори рік потому: як мери виконують свої обіцянки

Читать на русском

Місцеві вибори відбулися в Україні рівно рік тому – 25 жовтня. Жителі міст і сіл обирали місцеві ради, сільських, селищних і міських голів. «Слово і діло» стежить за тим, як очільники міст виконують свої обіцянки та пропонує подивитися, кому найбільше вдалося виконати зобов’язань протягом року.

Серед тих міських голів, яких обрали на посаду вперше, найбільше обіцянок виконав очільник Луцька Ігор Поліщук (8%). Загалом, більшість його обіцянок – програмні, без зазначення конкретних термінів виконання.

Водночас, мер Рівного Олександр Третяк за рік не виконав жодної обіцянки, але всі вони вже перебувають у процесі виконання. Третяк має 11 обіцянок щодо утеплення навчальних закладів.

Серед тих голів, кого переобрали на другий термін, найбільше обіцянок за рік виконав мер Чернігова Владислав Атрошенко – 20%. Водночас зазначимо, що він дав всього 5 обіцянок, що доволі небагато.

Хмельницький міський голова Олександр Симчишин виконав 19% обіцянок (6 із 31). У новому сезоні більшість його обіцянок стосується дітей – ремонт та будівництво шкіл, садочків, майданчиків.

Мер Дніпра Борис Філатов виконав 1 із 6 обіцянок (17%).

Очільник Івано-Франківська Руслан Марцінків за рік роботи виконав 3 із 23 обіцянок (13%). Попередні каденції мер був дуже щедрий на обіцянки. Перед виборами спирався на свої здобутки, тому програму не публікував. У новій каденції став менше обіцяти, спираючись на брак фінансування та складну ситуацію в державі.

Столичний мер Віталій Кличко виконав 9% обіцянок – 3 із 22 зобов’язань. Водночас він один з небагатьох мерів, хто встиг провалити 4 обіцянки, усі через строки виконання. Загалом, це звична практика для Кличко, саме «порушення термінів» – слабка сторона київського мера.

Міський голова Вінниці Сергій Моргунов виконав 3 обіцянки (6%). Однак більшість його обіцянок довгострокові та розраховані на каденцію.

По одній обіцянці виконали мер Одеси Геннадій Труханов (2% від усіх обіцянок), мер Тернополя Сергій Надал (2%) та міський голова Львова Андрій Садовий (1%). Останній зосередив свою увагу над виконанням нової розширеної програми Львів-2024, тому більшість риторики ‒ саме про підготовку/реалізацію зафіксованих у програмі обіцянок. Усі обіцянки є масштабними та довгостроковими.

Більшість обіцянок Труханова теж довгострокові.

А от очільники Сум, Ужгорода, Полтави та Миколаєва не виконали протягом року жодної обіцянки.

Нагадаємо, раніше ми також аналізували, які обіцянки виконав Зеленський за половину своєї каденції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: