Україна в змозі розробити власну протиракетну оборону – Кулеба

Читать на русском
Україна має власні потужності для розробки систем ПРО і веде переговори про технологію з іншими країнами. Американські системи ПРО не потрібні
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Україна не потребує придбання американської системи протиракетної оборони, оскільки вже розробляє власні зразки, а також веде переговори з іншими державами про доступ до цієї технології.

Про це заявив Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми «Свобода слова».

«Залізний купол» над Україною: чи допоможе ізраїльська ПРО прикрити небоУ Міноборони розглядають можливість придбання ізраїльської системи протиракетної оборони Залізний купол.

«Ця технологія може прийти необов'язково зі Сполучених Штатів, є й інші країни, які володіють нею. І ми ведемо переговори про доступ до неї» » сказав міністр.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна в змозі створити власну ефективну систему протиракетної оборони (ПРО), до складу якої можна ввести протиракетні комплекси Barak 8, Patriot та інші.

Раніше стало відомо Міністерство оборони України розглядає можливість придбання для Збройних сил систем протиракетної оборони, аналогічних ізраїльському «Залізному куполу», який використовується Ізраїлем для відбиття ракетних атак угруповання ХАМАС.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: