Скільки землі було у власності українських мерів у 2020 році

Читать на русском

В Україні з 1 липня запустили роботу ринку сільськогосподарської землі. «Слово і діло» стало цікаво, скільки землі є у власності українських політиків і чиновників. Ми заглянули у торішні декларації мерів облцентрів і підрахували, скільки ділянок і якої площі є у власності їхніх сімей.

За підрахунками наших аналітиків, мери і члени їхніх родин у 2020 році володіли (або орендували) загалом 132 гектари землі. Для порівняння, це майже дорівнює площі Ботанічного саду імені Гришка в Києві або площі парків, скверів та зелених бульварів у Херсоні. Або ж це трохи менше площі земель «Межигір'я».

Найбільше землі задекларував мер Херсона Ігор Колихаєв – 21 ділянку площею 106 гектарів. У власності мера Чернігова Владислава Атрошенка 14 земельних ділянок, але їхня загальна площа набагато менше – 8,5 гектарів.

Борис Філатов записав у декларації-2020 дев'ять земельних ділянок площею 3,7 га. В одеського мера Геннадія Труханова у власності 2 ділянки площею 2,8 га.

Цілих 17 земельних ділянок у декларації мера Кропивницького Андрія Райковича, загальна площа землі – 2,7 га.

Найскромніші «землевласники» серед мерів – Віталій Кличко (одна ділянка площею 0,2 гектара), Андрій Садовий (три ділянки на 0,1 гектара), Сергій Моргунов і Олександр Симчишин (по одній ділянці на 0,1 гектара).

Нагадаємо, «Слово і діло» писало про те, що за минулий рік задекларували мери обласних центрів і члени їхніх сімей.

На інфографіці можна подивитися, хто з політиків задекларував найбільше цифрових грошей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: