Чехія потребує українських заробітчан – які вакансії і які зарплати пропонують

Читать на русском

У Чехії різко зросла кількість вакансій для українських заробітчан. Традиційно найвищі зарплати пропонують лікарям - так, лікар-офтальмолог може розраховувати на суму до 130 тисяч гривень на місяць (в еквіваленті).

Про це повідомляє Finance з посиланням на дані кадрових порталів.

Громадяни яких країн найчастіше отримують дозволи на роботу в УкраїніДозвіл на роботу в Україні найчастіше отримували громадяни Туреччини, Росії, а в останні кілька років і Білорусі.

Є й інші варіанти, правда, менш дохідні, але тільки в порівнянні з зарплатами лікарів. Так, різноробочий на заводі пива в Чехії може заробляти до 78 тис.грн на місяць, працюючи по 8-12 годин на день з одним вихідним на тиждень. Робітник на завод чіпсів може розраховувати на зарплату до 77 тис. грн, працюючи по 14 годин шість днів на тиждень.

Втім, варто пам'ятати, що в Чехії заведено оплачувати роботу понаднормово та у вихідні дні. Так, щогодини понад восьмигодинний робочий час оплачується в 125% від ставки, а робота у вихідний день - в 150% від ставки.

Нагадаємо, Всеукраїнська асоціація компаній з міжнародного працевлаштування провела підрахунок і зробила висновок про те, що близько 5 млн українців змушені працювати за кордоном в різних країнах світу і при цьому приблизно 50-60% з них працюють нелегально. Українці змушені влаштовуватися на роботу в інших країнах в обхід закону з ряду причин, проте багато хто звик нелегально працювати й в Україні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: