Зеленський обговорив з прем'єром Словаччини роботу аеропорту в Ужгороді

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський обговорив з прем'єром Словаччини спільний прикордонний контроль і роботу аеропорту в Ужгороді.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Словаччини Едуардом Хегером обговорив питання у сфері транспорту та прикордонного співробітництва.

Про це повідомила пресслужба ОПУ в середу, 21 квітня.

Аналізуємо виконання президентської програми: відновлення аеропортів в областяхВідновити аеропорти в облцентрах обіцяв у програмі Зеленський. Поки що плани є на 15-18 аеропортів.

Зокрема, Зеленський підкреслив зацікавленість української сторони у якнайшвидшому відновленні повноцінної роботи міжнародного аеропорту «Ужгород».

«Розраховую на вашу особисту підтримку в завершенні Словаччиною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності угодою щодо аеропорту «Ужгород» незабаром. Сподіваюся, що вже скоро ми зможемо відновити повноцінну роботу аеропорту», - підкреслив він.

Зеленський також зазначив, що для обох країн важливо, щоб перетин кордону був максимально сприятливим.

«Важливо налагодити спільний прикордонний і митний контроль зі Словаччиною. Це також допоможе нам у боротьбі з контрабандою. Прошу вашого сприяння у прискоренні укладення угоди про спільне прикордонно-митного контролю на кордоні між нашими країнами», - додав він.

Крім того, Зеленський запросив Хегера відвідати Україну з візитом.

Нагадаємо, міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що до кінця квітня 2021 року визначена остаточна локація розташування нового аеропорту в Закарпатській області.

Також він обіцяв, що до кінця 2022 року завершиться будівництво першої черги аеропорту Дніпра.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: