В Україні хочуть звільнити виробників вакцин від відповідальності за наслідки щеплень

Читать на русском
Звільнення від відповідальності діятиме на всі наслідки, спричинені застосуванням вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби
Ілюстративне фотоФото РІАН

В Україні можуть незабаром на законодавчому рівні звільнити виробників вакцин або власників реєстраційних посвідчень на вакцину від відповідальності за будь-які наслідки, які спричинили щеплення їх препаратами.

Про це свідчать дані на сайті Верховної ради України, де опубліковано законопроєкт №5247.

Документом передбачається, що після державної реєстрації вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики COVID-19 під зобов'язання для екстреного медичного застосування Міністерство охорони здоров'я за рішенням Кабінету Міністрів має право приймати зобов'язання від імені України.

Життя у сумнівах: що заважає пришвидшити вакцинацію від COVID-19Поки що розгорнути масштабну інформаційну кампанію щодо потреби вакцинуватися від COVID-19 так і не вдалося. Як побороти міфи про щеплення і пришвидшити процес на даному етапі – дізнавався Олександр Радчук.

Йдеться про повне звільнення від цивільної відповідальності виробника вакцини, або власника реєстраційного посвідчення на вакцину, а також всіх їх співробітників і медичних працівників, залучених до вакцинації.

Звільнення від відповідальності діє на будь-які наслідки, спричинені застосуванням таких вакцин або інших медичних імунобіологічних препаратів для специфічної профілактики коронавірусної хвороби.

«З урахуванням обставин, при яких були розроблені вакцини для профілактики COVID-19, які сьогодні застосовуються в межах дозволу на екстрене застосування для боротьби з пандемією, учасники механізму COVAX погоджуються звільнити виробників вакцин від відповідальності за певні ризики, які можуть виникнути в результаті застосування цих вакцин», – повідомляється в пояснювальній записці.

24 лютого в країні стартувала вакцинація від COVID.

Нагадаємо, в Україні вже вакцинували від коронавірусу 62 083 людини. Вони отримали першу дозу вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: