Вибори мерів: хто перемагає у другому турі

Читать на русском

У неділю, 22 листопада, в 11 містах України відбувся другий тур місцевих виборів. За даними Центральної виборчої комісії, явка склала майже 30%, що ще нижче, ніж в першому турі. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто за попередніми даними перемагає на виборах.

У Львові на виборах перемагає чинний мер Андрій Садовий. Це буде його вже четвертий термін. За попередніми даними, Садовий набирає 61,5% голосів, Олег Синютка – 36,1%.

Борис Філатов зберігає пост мера Дніпра. За нього проголосували, за даними екзитполів, 78,7% виборців, за його конкурента Загіда Краснова – 18,25%.

У Черкасах перемагає чинний міський голова Анатолій Бондаренко, у нього 54,25% голосів (за даними екзитполів). Трохи менше – 45,75% голосів – набрав кандидат від «Голосу» Віктор Євпак. У Миколаєві також виграв чинний мер Олександр Сєнкевич, у нього більше 61% голосів.

Невеликий розрив між кандидатами в Рівному, там перемагає Олександр Третяк. В Ужгороді в другому турі лідирує Богдан Андріїв з 52,8% голосів. Його конкурент Віктор Щадей набирає 46,2%.

У Слов'янську перемагає кандидат від «Опозиційного блоку» і чинний мер Володимир Лях, у нього близько 59% голосів. У Полтаві Сергій Мамай обійшов свого опонента Сергія Іващенка.

Нагадаємо, «Слово і діло» розібралося, чи є передвиборчі програми у кандидатів в мери.

Крім того, на нашій інфографіці можна подивитися, які партії отримали найбільше представництво серед голів міських громад.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: