Полтавського злочинця й досі не затримали - МВС

Читать на русском
У МВС обіцяють швидке завершення операції по затриманню Романа Скрипника, який 23 липня взяв у заручники поліцейського, але потім його відпустив, а сам ховається в лісах.
Фото: соцмережі

У МВС обіцяють швидке завершення операції по затриманню Романа Скрипника, який 23 липня взяв у заручники поліцейського, але потім його відпустив, а сам переховуэться в лісах.

Про хід спецоперації розповів радник голови МВС Михайло Апостол в ефірі каналу Україна 24.

«Вся інформація про цю людину є, всі родичі знайдені. Правоохоронні органи оточили там все, все контролюється тепловізорами, нікуди він не дінеться. Кожна область розділена на квадрати, і кожен підрозділ має свій квадрат. Але зараз літо, зелень навколо в лісах - не так очищають ті ліси, як раніше. Сховатися в лісі в принципі просто. Але це (перебування утікача - ред.) питання часу. Ну скільки там - ще день, ще два...», - сказав Апостол.

Він вважає, що Скрипник «вийде сам» або накладе на себе руки.

«Він вийде сам, він переосмислить, що нікуди йому дітися. Він буде як загнаний вовк там бігати, ну скільки він бігатиме. Або покінчить із життям... Більш того, чомусь складається враження, що якщо він викрадає машини, якщо була загроза життю, коли він витягнув чеку і в принципі через це все й почалося - він розумів ті речі, на які йшов», - сказав радник глави МВС.

Апостол допустив, що у «полтавського терориста» не все гаразд із психікою.

«І я думаю, якщо у нього з психікою, знаєте, сьогодні ми з весни раптово перейшли на літо - ускладнення у таких людей. В принципі може й покінчити життя самогубством. Швидше за все, якщо він так боїться потрапити до в'язниці, а причина для цього була, то він може покінчити життя самогубством: втопитися, повіситися...», - сказав Апостол.

Нагадаємо, вранці 23 липня в Полтаві біля будівлі суду чоловік з гранатою захопив у заручники співробітника карного розшуку, а потім обміняв його на начальника ГУНП у Полтавській області, полковника Віталія Шияна.

Зловмисником виявився місцевий житель Роман Скрипник, який вже був раніше судимий. Мотивом його дій стало небажання відбувати покарання за попередні злочини.

Пізніше Скрипник відпустив поліцейського Віталія Шияна із заручників, кинув автомобіль і переховується від правоохоронців у лісі. Спецоперація по його затриманню триває.

За фактом захоплення заручника в Полтаві поліція відкрила кримінальне провадження за трьома статтями ККУ. Роману Скрипнику загрожує до 15 років в'язниці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: