Всесвітній банк додатково виділить Україні 150 млн доларів

Читать на русском
Всесвітній банк виділить Україні 50 млн дол для підтримки вразливих верств населення в період пандемії і 100 млн дол для поліпшення рівня соцзахисту в цілому.

Всесвітній банк виділить Україні фінансову допомогу для підтримки вразливих верств населення в період пандемії коронавірусу та для поліпшення рівня соцзахисту.

Про це в Києві домовилися представники уряду і Світового банку, повідомила пресслужба Мінсополітики в п'ятницю, 10 квітня.

Україна безкоштовно отримає партію таблеток для лікування хворих на COVID-19До України поставлять 320 тисяч таблеток з речовиною гидроксихлорохин. Такої кількості вистачить для лікування понад 22 тисяч пацієнтів з коронавірусом.

Згідно з повідомленням, всього Україна отримає від Світового банку 150 мільйонів доларів.

«Україна отримає додаткові кошти від Світового банку в розмірі $150 млн. Зокрема, $50 млн для підтримки вразливих верств населення в період епідемії COVID-19 і 100 млн доларів для поліпшення рівня соціального захисту в цілому», - уточнили в міністерстві.

Перші 50 мільйонів Україна отримає вже в травні.

«Ці кошти будуть спрямовані на виплати пенсіонерам, одержувачам соціальної допомоги в зв'язку з інвалідністю. Також за рахунок цих коштів на час карантину буде підвищено розмір субсидії і зняті обмеження на призначення цього виду підтримки тим, хто через карантин втратив роботу», - розповіли в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄС надасть Україні 190 млн євро на боротьбу з коронавірусом.

Допомогу в умовах пандемії також надасть і ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: