Україна на період карантину призупинила імпорт електроенергії

Читать на русском
Україна призупинила імпорт електроенергії з Росії та Білорусі на період карантину, а також на місяць після його завершення.

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, ухвалила рішення призупинити імпорт електроенергії з Росії та Білорусії в умовах боротьби із коронавірусом.

Про це повідомила пресслужба НКРЕКП у середу, 8 квітня.

Ціни на продукти: чому ростуть та чи зникнуть імпортні товариВолодимир Зеленський оголосив, що влада боротиметься з підвищенням цін на продукти, які ростуть в умовах карантину через коронавірус.

Мораторій на закупівлю електроенергії в Росії і Білорусі буде діяти на весь період карантину в Україні і 30 днів після його закінчення.

Голова Нацкомісії Валерій Тарасюк зазначив, що таке рішення є вимушеним.

«З огляду на таку ситуацію в країні ми вирішили анулювати річні аукціони з розподілу пропускної здатності. І обмежити до нуля, тобто фактично скасувати місячні та денні аукціони. У зв'язку з ситуацією в країні кожен долар повинен залишатися в країні», – сказав він.

Також регулятор доручив «Укренерго» відшкодувати кошти, сплачені за пропускну здатність, яка була розділена на річних аукціонах на 2020 рік Росією та Білоруссю.

Як відомо, карантин через коронавірус в Україні продовжили до 24 квітня.

Сьогодні в Кабміні заявили, що скасувати або послабити карантинний режим можуть не раніше початку травня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: