Пенсіонери, старші за 80 років, отримають надбавку до пенсії – Шмигаль

Читать на русском
Кабмін затвердив ще одну доплату для пенсіонерів. З квітня пенсіонери, старші за 80 років, отримають 500 гривень надбавки до пенсії в рамках підтримки для боротьби з коронавірусом. Але зміни до бюджету ще має погодити Рада.

Кабмін вирішив встановити з 1 квітня ще одну надбавку пенсіонерам. Йдеться про одержувачів пенсій, старших за 80 років, і розмір пенсії яких не перевищує 9 205 гривень.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду в середу, 1 квітня. За його словами, розмір щомісячної виплати для такої категорії пенсіонерів складе 500 гривень.

Крім того, Кабмін затвердив порядок виплати разової допомоги в сумі 1000 грн для пенсіонерів, розмір пенсії яких не перевищує 5000 грн (про яку уряд повідомляв раніше).

Держпідтримка під час карантину: пенсії, податкові пільги, комуналка, орендаСубсидії не скасують, пеню за прострочену оплату комуналки не нарахують, перевірку бізнесу призупинять, доплати медикам збільшать.

Обидві доплати почнуть нараховувати вже в квітні, уточнив Шмигаль. Однак він підкреслив, що для цього Рада повинна схвалити внесення змін до держбюджету-2020.

«Ініціативи вимагають ухвалення змін до бюджету, який ми зараз допрацьовуємо разом із народними депутатами. Пенсіонери і малозахищені особи більше за всіх потребують допомоги. Тому чекаємо наступного тижня підтримки бюджету Верховною радою, щоб почати виплату разової допомоги вже у квітні», – заявив Шмигаль.

Нагадаємо, першим про доплати пенсіонерам в рамках боротьби з коронавірусом заявив президент Володимир Зеленський.

За інформацією Мінсоцполітики, на доплату від Кабміну в 1000 гривень можуть розраховувати ті пенсіонери, пенсія яких менше 5 тисяч гривень, а також особи з інвалідністю (в тому числі діти) і соціальні пенсіонери.

Як відомо, на позачерговому засіданні Ради 30 березня нардепи провалили голосування щодо внесення змін до держбюджету-2020.

«Слово і діло» з'ясувало, як держава піклується про пенсіонерів під час карантину.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: