У Туркменістані заборонили слово «коронавірус»

Читать на русском
Влада Туркменістану вирішили заборонити громадянам вживати слово коронавірус на території країни.

Влада Туркменістану запровадила заборону на вживання слова «коронавірус». Вона стосується як представників ЗМІ, так і інформаційних матеріалів у школах і лікарнях.

Про це повідомляє видання «Репортери без кордонів» у вівторок, 31 березня. У публікації сказано, що державним засобам масової інформації Туркменістану на офіційному рівні заборонено використовувати слово «коронавірус».

Як змінився доступ ЗМІ до парламентів країн через пандемію коронавірусуУ залі парламенту Італії між депутатами має бути безпечна відстань, літніх відправили на карантин, залишивши 350 представників від усіх груп. Багато парламентів обмежили доступ ЗМІ та частково перейшли в онлайн-режим.

Його також видалили з інформаційних брошур з охорони здоров'я, які доступні в школах Туркменістану, лікарнях і робочих офісах.

У виданні зазначають, що громадяни Туркменістану зараз мають доступ тільки до односторонньої інформації про пандемію коронавірусу. У такий спосіб влада намагається приховати всю інформацію про хворобу, щоб уникнути паніки, допускають автори публікації.

Крім того, за інформацією «Радіо Азатлик», у Туркменістані людей затримують за розмови про коронавірус. А осіб, які на вулиці носять захисні маски, можуть заарештувати.

Водночас у Туркменістані влада все-таки посилила противоепідемічні заходи проти вірусу – обмежено рух у столиці з регіонів і переміщення громадян всередині країни, на дорогах і громадських місцях проводять температурний скринінг.

Як відомо, Туркменістан посів останнє місце у Світовому індексі свободи преси за 2019 рік.

З початку пандемії Туркменістан поки не повідомив про жоден підтверджений випадок коронавірусу.

Водночас у всьому світі станом на 31 березня відомо про понад 785 тисяч хворих на COVID-19.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: