Зеленський заснував День опору окупації Криму

Читать на русском
Українці щорічно 26 лютого будуть відзначати нову дату, яка пов'язана з опором окупації Криму і Севастополя.

В Україні щорічно 26 лютого буде відзначатися День опору окупації Криму і Севастополя. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський.

Про це голова держави повідомив на форумі «Age of Crimea 2020», який проходить сьогодні в Києві. Він зазначив, що заснування нової дати пов'язане з подіями в Сімферополі, що сталися в 2014 році.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв наприкінці 2020 року на адмінкордоні з Кримом відкрити хабСказано 20 листопада 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

«У цей день рівно 6 років тому в Сімферополі відбулося найбільше зібрання на підтримку цілісності і єдності нашої держави. Відзначаючи мужність і героїзм усіх учасників мітингу, сьогодні мною підписується указ про День опору окупації Автономної республіки Крим та міста Севастополь. Цей день буде відзначатися щорічно 26 лютого», – повідомив президент.

Зеленський також висловив упевненість, що обов'язково настане той день, коли «Крим повернеться додому».

Раніше на форумі «Age of Crimea 2020» Зеленський заявив, що повернення Криму - безперечна частина української національної ідеї. Також він пообіцяв зробити все, щоб над Кримом підняли український прапор.

Нагадаємо, 26 лютого 2014 року в Сімферополі пройшов багатотисячний мітинг кримських татар і проукраїнських активістів, які виступили на підтримку територіальної цілісності України. Люди також мітингували проти проведення позачергової сесії Верховної Ради Криму.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: