У Нових Санжарах батьки не пустили дітей до школи

Читать на русском
У селищі Нові Санжари Полтавської області не прийшли до школи сотні учнів. Причина – батьки побоюються прибулих із Китаю українців і іноземців, яких поселили в місцевому санаторії.

В єдину школу в селищі Нові Санжари Полтавської області сьогодні, 21 лютого, не з'явилася майже половина учнів.

Про це повідомляє UA: Полтава в Facebook.

Як розповів директор школи в Нових Санжарах Микола Решетило, із 900 учнів не прийшли майже 400. Їх не допустили до занять батьки через ситуацію з розміщенням евакуйованих іКитаю в місцевому санаторії.

Події в Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни – ГончарукПрем'єр-міністр Олексій Гончарук вважає, що вчорашні події в Нових Санжарах стали наслідком інформаційної війни проти України.

Нагадаємо, 20 лютого з охопленого коронавірусом Уханя до України спеціальним рейсом евакуювали 45 українців і 27 іноземців. Їх розмістили в санаторії Нацгвардії «Нові Санжари» в Полтавській області. Там люди пробудуть 14 днів на обсервації.

Перед заселенням евакуйованих біля медцентру відбулися сутички місцевих жителів із силовиками. Люди блокували дороги, палили шини, а також кидали каміння і палиці в автобус із прибулими із Китаю громадянами.

Під час зіткнень постраждали 9 правоохоронців, 5 з яких серйозно травмовані. Всього поліція затримала 24 людини, їх допитують слідчі.

Відкрито кримінальне провадження за двома статтями – масові заворушення і нанесення ушкоджень працівникові правоохоронних органів. Затриманим загрожує від 5 до 8 років в'язниці.

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила, що приєднається до евакуйованих українців, які будуть два тижні на обсервації в санаторії.

Події в Нових Санжарах прокоментував прем'єр-міністр України Олексій Гончарук та голова парламенту Дмитро Разумков.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: