З'явився текст закону про Нацагентство з подолання наслідків агресії Росії

Читать на русском
На сайті Верховної Ради опублікували законопроект, яким пропонують створити в Україні нове Нацагентство. Воно буде відповідати за подолання наслідків збройної агресії з боку РФ.

На сайті Ради опублікували текст законопроекту №3057 «Про Національне агентство України з питань подолання наслідків збройної агресії Російської Федерації».

У проекті закону сказано, що в Україні хочуть створити Нацагентство з подолання наслідків російської агресії як центральний орган виконавчої влади. Також його пропонується наділити спеціальним статусом.

12 пунктів «Мюнхена» для Донбасу: що означають та в чому провина УкраїниПлан під назвою 12 кроків по зміцненню безпеки в Україні та в усьому євроатлантичному регіоні був оприлюднений на сайті Мюнхенської конференції з безпеки в день її відкриття, але після негативної реакції Києва, був знятий з сайту.

Серед функцій Нацагентства:

  • відповідати за реалізацію державної політики з питань створення правової позиції України з приводу збройної агресії Росії; долати наслідки агресії; готувати основу для претензії України до РФ з питання міжнародно-правової відповідальності за збройну агресію.

  • визначати доказову базу фактів агресії РФ, підраховувати обсяги збитків (зокрема, від окупації території України), складати реєстр військових злочинів.

  • узгоджувати з іншими органами виконавчої влади проект консолідованої претензії України до Росії, подавати її на розгляд Кабміну для остаточного затвердження;

  • визначати обсяг, вид і форми матеріальної і нематеріальної відповідальності Росії за збройну агресію проти України і тимчасову окупацію її територій.

Крім того, в документі вказані повноваження керівництва Нацагентства.

Зараз законопроект №3057 знаходиться на останньому етапі проходження документа на сайті Ради (обробляється в комітеті).

Нагадаємо, в США закликали РФ зупинити агресію проти України.

Також повідомлялося, що в Мюнхені США піднімуть питання протидії агресії РФ в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: