У Німеччині вважають, що Кремль повинен показати готовність до подальших домовленостей

Читать на русском
Російська Федерація повинна бути готовою йти на зустріч Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас.

Російська Федерація повинна бути готовою йти на зустріч Україні. Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Хайко Маас в інтерв'ю виданню Bild am Sonntag.

За його словами, президент України Володимир Зеленський після трьох років застою проявив сміливість та зробив перші кроки з «усіма політичними ризиками та побічними ефектами».

Зеленський розповів, чого очікує від «нормандської зустрічі»Президент Володимир Зеленський очікує під час зустрічі в нормандському форматі узгодити питання звільнення полонених і припинення вогню.

Маас наголосив, що тепер Кремль повинен показати, готовність до подальших домовленостей, але для цього треба ще багато дипломатичних зусиль та терпіння.

«Разом із Францією ми також повинні вплинути на Москву ... У понеділок, насамперед, йтиметься про те, щоб нарешті покласти край щоденному кровопролиттю на європейській землі», - додав він.

Нагадаємо, раніше глава МЗС Німеччини Хайко Маас закликав Європейський союз не забувати про те, що війна на сході України триває. Маас зазначав, що ситуація на Донбасі є справжньою війною перед дверима в Європу.

Також у США підтвердили підтримку України напередодні Нормандського саміту.

Раніше Зеленський назвав теми, які має намір обговорити на саміті «нормандської четвірки» в Парижі.

Як відомо, саміт «нормандської четвірки» відбудеться 9 грудня в Парижі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: