Прокурор САП оголосив Насірову обвинувальний акт

Читать на русском
Колишньому очільнику та керівнику департаменту фіскальної служби у ВАКС оголосили коротку версію обвинувального акту.
Роман Насіров

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Роман Симків зачитав колишньому голові Державної фіскальної служби Роману Насірову та директору департамент погашення боргу ДФС Володимиру Новікову короткий обвинувальний акт із чотирьох сторінок.

Про це журналісту «Слово і Діло» повідомив сам прокурор.

За його словами, чинний Кримінальний процесуальний кодекс передбачає оголошення лише короткого обвинувального акту.

Водночас, під час засідання, сторона захисту у своїй промові повідомила суду, що з такого обвинувального акту не зовсім зрозуміло у чому обвинувачують Насірова. На їх думку, такий акт не розкриває, у чому виражаються дії ексголови ДФС як «всупереч інтересам служби».

Як відомо, в листопаді 2017 року САП направила справу Насірова до суду. З того часу прокурори САП читали обвинувальний акт у справі, який складається з 774 сторінок. На оголошенні повної версії акту наполягала сторона захисту. За цей час прокурори встигли зачитати трохи більше половини документу.

Нагадаємо, Насірова та Новікова обвинувачують у зловживанні службовим становищем (ч. 2 ст. 364) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ). За версією слідства, екс-голова ДФС і директор департаменту ДФС у період 2015-2016 років дозволили компаніям народного депутата-втікача Олександра Онищенка, підозрюваного в організації «газових схем» за договорами спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування», не сплачувати державі рентну плату за користування надрами. Ці дії завдали державі збитків на суму понад 2 мільярди гривень.

Раніше Вищий антикорупційний суд почав розглядати справу Насірова. Також Шевченківський райсуд Києва йому зменшив заставу втричі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: