САП передала до суду справу ексдиректора «Центргазу»

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура передала до новоствореного суду справу за обвинуваченням колишнього керівника держпідприємства у розтраті коштів.
Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП)фото: «Слово і Діло»

Спеціалізована антикорупційна прокуратура за результатами розслідування Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро скерувала до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт за обвинуваченням колишнього директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта у розтраті 8,6 мільйона гривень.

Про це повідомляє прес-служба САП.

«САП за результатами розслідування Управління спеціальних розслідувань ГПУ та НАБУ до Вищого антикорупційного суду скеровано обвинувальний акт стосовно колишнього директора ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз», який обвинувачується у розтраті коштів вказаного підприємства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі», – йдеться у повідомленні.

Як встановило слідство, у 2017 році Старовойт перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Нагадаємо, НАБУ повідомило Старовойту про підозру в розтраті коштів «Центргазу». Пізніше, його відправили під домашній арешт. Також суд заарештував рахунки компанії в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: