СБУ затримала організатора незаконного постачання продуктів до ОРДЛО

Читать на русском
СБУ затримала одну з організаторів схеми протиправного постачання харчової продукції на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей.

СБУ затримала одну з організаторів схеми протиправного постачання харчової продукції на тимчасово окуповані території Донецької та Луганської областей і незаконного відшкодування ПДВ із держбюджету.

Про це повідомляється на сторінці СБУ в Facebook, пише «Слово і Діло».

Слідчі спецслужби встановили, що мешканка Харкова очолювала фінансову діяльність двох вітчизняних комерційних структур, які спеціалізувалися на експорті продуктів харчування. Під виглядом експортних операцій представники зазначених підприємств переправляли товари до ОРДЛО за схемою «перерваного транзиту» через територію РФ.

Тільки за одним із контрактів на поставку харчової продукції нібито в одну з африканських країн ділки отримали відшкодування податку на додану вартість на загальну суму майже 8 млн грн.

Щоб уникнути кримінальної відповідальності директор ховалася на тимчасово окупованій території Донецької області. Правоохоронці затримали зловмисницю в прикордонному пункті пропуску «Гоптівка» при в'їзді в Україну.

Слідчими СБУ затриманій повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах») і ч. 2 ст. 366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України. Дніпровський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Відповідно до ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, затриманій загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше СБУ затримала на хабарі чиновницю міграційної служби.

Також нагадаємо, Зеленський призначив нового начальника СБУ в Києві.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: