Кліматологи дали прогноз погоди до кінця літа

Читать на русском
У другій половині липня прогнозується потепління. У серпні в Україну прийде спека, але за десять днів до осені знову похолодає.

Багаторічні спостереження за кліматом у Києві свідчать про те, що перша половина липня у столиці зазвичай холодна, друга - тепла.

Як пише «Слово і Діло», про це на прес-конференції сказала Вазіра Мартазінова, завідуюча відділом кліматичних досліджень і прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту, передає РБК-Україна.

Явка на виборах: чи прийдуть українці голосувати влітку21 липня в Україні стартують парламентські вибори. Партії вже ведуть кампанії й презентують свої програми. Чи вплине літній період на голосування, знають експерти.

Як зазначила Мартазінова, погода в Києві відображає кліматичні процеси, які відбуваються по всій Україні.

«Перша половина (липня, - ред.) зазвичай холодна, а якщо вона холодна, вона дощами супроводжується. А друга - тепла», - сказала вона, зазначивши, що це не прогноз, а «кліматична характеристика».

Мартазінова також повідомила, що в серпні погода в Києві зазвичай буває спекотною.

«У серпні процеси дуже спекотні. Денні температури доходять до 30 градусів і вище», - повідомила вона. При цьому різке похолодання зазвичай починається за десять днів до кінця місяця.

Нагадаємо, на цей тиждень синоптики прогнозували дощі.

Також стло відомо, коли повернеться спека.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: