Чи піде Садовий у відставку та чи потрапить «Самопоміч» до Ради?

Читать на русском
Михайло Дяденкополітолог

Провести перевибори міського голови та депутатів міськради зараз неможливо. Садовий у цьому також не зацікавлений.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Михайло Дяденко.

«У сценарії перевиборів міського голови та депутатів міськради ніхто не зацікавлений. Тому його заява – це контрпропозиція. Така позиція висловлена, щоб узагалі зняти питання з порядку денного. Це не більш ніж політична боротьба, яка загострюється напередодні виборів до місцевих рад, що відбудуться в 2020 році», – зазначив Дяденко.

За його словами, у Львові завжди було досить жорстке протистояння між «Самопоміччю» та «Свободою». Крім того, така ситуація для Садового є ще й способом нагадати про себе в масштабах країни, але це не дуже вдала позиція.

Експерт припустив, що на виборах до ВР партія Садового навряд чи набере 5% голосів.

Садовий обіцяє в разі перемоги на виборах боротися з корупцією та повернути в Україну заробітчанГолова партії Самопоміч, мер Львова і кандидат у президенти Андрій Садовий обіцяє зменшити кількість нардепів і створити 2 мільйони робочих місць.

«Самопоміч» навряд чи дотягне. Скандали, які супроводжували цю політичну силу – сміттєвий скандал, скандали з Київським осередком, невдоволення мером у Львові, – не додають шансів потрапити до Ради», – констатував він.

На його думку, головна помилка Садового як мера – сміттєва проблема. У нього була можливість вирішити проблему, якби таке завдання ставилося від самого початку. Потрібно було збудувати сміттєпереробний завод.

«Для міста й для нього самого це могло би бути дуже вагомо. Однак після скандалів зі звалищем виявилося, що відповідні пропозиції були, але через корупційний контекст проблема не вирішилася. В підсумку скандал вдарив по ньому дуже сильно. Спроби возити львівське сміття всією Україною також негативно позначилися на рейтингу», – пояснив політолог.

Також можна згадати ситуацію з блокадою. Політсилі це допомогло, але лише частково, додав він.

«З одного боку, добре, що вони наполягали на припиненні торгівлі з окупантом. З іншого боку, чим блокада закінчилася? Податки, які надходили до української скарбниці, тепер ідуть до РФ. Результат вийшов протилежним тому, що планували», – резюмував Михайло Дяденко.

Наскільки відповідальний мер Львова Андрій Садовий, дивіться за посиланням.

Також «Слово і Діло» пропонує подивитися, що в своїх деклараціях вказали мери обласних центрів та які сімейні доходи вони «засвітили».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: