Міжнародний трибунал прийняв рішення стосовно українських моряків

Читать на русском
Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав РФ звільнити українських моряків і кораблі.

Міжнародний трибунал з морського права в німецькому місті Гамбург, який розглядає справу українських моряків, зобов'язав Росію звільнити українських моряків і повернути захоплені судна.

Про це оголосив голова трибуналу, передає Слово і Діло

«РФ негайно звільнити українські військові кораблі і повернути їх в управління української сторони», - заявив він.

Судді трибуналу віддали 19 голосів за.

«19 голосів за 1 проти: РФ негайно звільнити 24 затриманих українських військовослужбовців і дозволити їм повернутися в Україну», - наголосив голова трибуналу.

Нагадаємо, 16 квітня Україна звернулася до Міжнародного трибуналу з морського права з проханням ввести заходи проти Росії і з вимогою звільнити три кораблі і 24 військовослужбовців, які були захоплені у Керченської протоки.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополоненихСказано 9 квітня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Своєю чергою, МЗС РФ звинуватив Україну в «несумлінності». У Москві вважають, що Київ використовує ситуацію із захопленням кораблів «у внутрішньополітичних цілях». Також російська сторона вважає, що «Міжнародний трибунал з морського права не володіє юрисдикцією для розгляду керченського інциденту».

Напередодні, у МЗС України заявили, що будь-яке рішення трибуналу ООН допоможе звільнити моряків.

Додамо, 9 квітня 2019 року, ще будучи кандидатом у президенти України, Володимир Зеленський пообіцяв повернути всіх військовополонених.

Як відомо, українські моряки потрапили в полон у РФ після російської агресії в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, троє з них отримали поранення. У РФ моряків звинуватили в незаконному перетині кордону. Українці своєї провини не визнають і вважають себе військовополоненими. Всі моряки перебувають у СІЗО на час проведення російського слідства.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: