В Україні три особи задекларували дохід понад мільярд гривень

Читать на русском

В Україні завершилася кампанія з подання податкових декларацій. За даними Фіскальної служби, декларації подали близько 529 тисяч осіб, загальний дохід склав 83,6 мільярда гривень. «Слово і Діло» розібралося, скільки в країні мільйонерів і мільярдерів та в яких регіонах вони живуть.

Доходи понад мільйон гривень задекларували 5 тисяч 143 українця (відзначимо, що це найвищий показник із 2014 року), у 70% із них є від 1 до 5 мільйонів. Свої доходи мільйонери отримували в основному від продажу нерухомості, здачі майна в оренду або лізинг. Крім того, частина коштів отримана з-за кордону.

Основна частина мільйонерів – це українці від 40 до 60 років, наймолодшому власнику такого статку виповнилося 18 років, а найстаршому – 99. Найбільше мільйонерів живе традиційно в Києві та Київській області – 2 тисячі 194 і 378 осіб відповідно, 339 мільйонерів живуть у Харківській області та 333 – в Дніпропетровській.

Дохід понад мільярд гривень задекларували лише три українці, а понад 10 мільярдів – лише один.

Нагадаємо, станом на 1 квітня в Україні налічувалося 11,4 мільйона пенсіонерів. Середня пенсія з початку року зросла до 2 тисяч 899,04 гривні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: