У Чорне море направляється ракетний есмінець ВМС США

Читать на русском
У заяві ВМС США підкреслили, що вони регулярно діють в Чорному морі відповідно до Конвенції Монтре і міжнародним правом.

Командування шостого флоту Військово-морських сил (ВМС) США повідомило, що есмінець ВМС США Дональд Кук направляється в акваторію Чорного моря.

Про це повідомляє Слово і Діло з посиланням на ВМС США Facebook.

Командир есмінця Метью Пауел повідомив, що ВМС США продовжують надавати підтримку своїм союзникам і партнерам в регіональних інтересах, для забезпечення стабільності на морі.

«Наш візит продемонструє взаємодію ВМС у досягненні спільних цілей безпеки в цьому регіоні», - заявив Пауел.

У заяві ВМС США підкреслили, що вони регулярно діють в Чорному морі відповідно до Конвенції Монтре і міжнародним правом.

Зазначимо, есмінець Дональд Кук є ескадровим міноносцем четвертого покоління, основною зброєю якого є керовані крилаті ракети «Томагавк» зі здатністю нести ядерні заряди.

Раніше повідомлялось, американський десантний корабель-док Форт-Макгенрі (USS Fort McHenry, LSD 43) направляється в акваторію Чорного моря.

Нагадаємо, в середині серпня унікальне високошвидкісне десантне судно Carson City увійшло в Чорне море. Воно стало першим судном типу JHSV, яке пройшло Босфор і зайшло в Чорне море. 30 серпня десантний корабель ВМС США вийшов з Чорного моря.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: