Власники Новояворівської ТЕЦ знову намагалися зняти арешт з активів

Читать на русском
Столичний райсуд залишив під арештом Новояворівську теплоелектроцентраль, з якої власники намагалися неодноразово зняти арешт.
Новояворівська ТЕЦ

Суд залишив заарештованою Новояворівську теплоелектроцентраль, на яку за клопотанням детективів Національного антикорупційного бюро було накладено арешт в так званому «газовому справі Дубневичів».

Таке рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Тетяна Кондратенко в інтересах ТОВ «Науково-виробниче підприємство «Енергія-Новояворівськ» подала клопотання про скасування арешту активів та їх передачі в управління Національному агентству з розшуку та менеджменту активів. На її думку, арешт Новояворівської ТЕЦ та її передача в управління АРМА необґрунтовані, оскільки НАБУ не доведено необхідність накладення арешту і не обґрунтовано, яким знаряддям злочину може бути цілісний майновий комплекс, який використовується для постачання електричної енергії та надання комунальних послуг. Крім того, адвокат зазначила, що посадові особи ТОВ «Енергія-Новояворівськ» не мають жодного відношення до цього кримінального провадження і не є в ньому підозрюваними.

Також, адвокат просила скасувати передачу арештованого майна в управління АРМА, оскільки «Енергія-Новояворівськ» відноситься до об'єктів енергетичної промисловості й є об'єктом, який становить підвищену екологічну небезпеку. Тому, на думку адвоката, залучення до управління майном людей без належної освіти, знань, кваліфікації, може привести до пошкодження або руйнування такого важливого стратегічного об'єкта і навіть до аварій. Також адвокат зазначила, що АРМА досі не приступила до управління Новояворівської ТЕЦ і не уклала договір з управителем.

Своєю чергою прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Андрій Перов і детективи НАБУ заперечували проти задоволення клопотання адвокатів, вважаючи їх безпідставними та необґрунтованими, тому просили відмовити в їх задоволенні. Вони також пояснили, що Нацагентство не розпочала управління Новояворівської ТЕЦ, оскільки досі саме з вини власників майна, які перешкоджали виконанню ухвали суду, були значно перевищені терміни передачі арештованого майна в управління АРМА.

Вислухавши обидві сторони, суддя Вишняк відмовив у задоволенні клопотання.

Нагадаємо, суд знову відмовив власникам Новояворівської ТЕЦ у роз'ясненні арешту. Також суд знову відмовив у знятті арешту з Новояворівської ТЕЦ. Раніше суд відмовив власникам Новояворівської ТЕЦ в забороні АРМА управляти активами.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: