В Україні заборонили виступи диких тварин у цирках

Читать на русском
Кабмін підтримав ініціативу Міністерства екології та схвалив поправки до законодавства про захист тварин від жорстокого поводження.

Кабмін підтримав ініціативу Міністерства екології та схвалив поправки до законодавства про захист тварин від жорстокого поводження.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства екології та природних ресурсів, пише «Слово і Діло».

Притулки та заборона пересувних цирків: що українські політики обіцяють зробити для тваринУ столиці проходять марші за права тварин, а зоозахисники домагаються, щоб тварини не виступали в цирку. Слово і Діло аналізувало, що на цю тему обіцяли політики.

Тепер в Україні буде заборонено використовувати диких тварин у цирках. Повна відмова цирків від використання звірів відбудеться тільки через п'ять років. Даний термін необхідний, щоб за цей час підібрати заповідники для тварин і розподілити їх туди.

«Ми не можемо в один день заборонити використання тварин, не подумавши, що буде з ними далі, хто їх буде утримувати і годувати. Україна - не перша країна, яка проходить цей шлях. І ми отримаємо великий опір від людей, які не готові відмовитися від експлуатації тварин», - повідомили у відомстві.

Заборона на використання диких тварин у цирках є в Австрії, Бельгії, Болгарії, Хорватії, Данії, Латвії, Нідерландах, Румунії, Словенії, Фінляндії, Швеції та Португалії. У Болівії, Греції, Данії, на Кіпрі і Мальті заборонені циркові виступи як диких, так і домашніх тварин.

Раніше в Португалії заборонили виступи диких тварин у цирках.

Також відзначимо, в Києві заборонили цирки-шапіто.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: